Cele:
Kurs ten jest przeznaczony dla tych, którzy chcą nauczyć się zawodu pizzaiolo, profesjonalistów oraz właścicieli restauracji jak również dla tych, którzy chcą zgłębić tajniki wiedzy teoretycznej oraz podszkolić umiejętności praktyczne.
Zawartość
Kurs podzielony jest na teorię i praktykę. Część godzin poświęconych jest teorii, niezbędnej dla zrozumienia idei tworzenia pizzy, a część godzin na praktykę czyli ręczne wyrabianie pizzy. Program przygotuje kursanta w pełni do pracy w tym biznesie. Skupiamy się między innymi na doborze odpowiednich rodzajów zbóż, mąki, składników spulchniających, drożdży – najlepszych produktów niezbędnych do gotowania. Uczymy również, jak korzystać z profesjonalnych narzędzi takich jak: kuchenki, miksery oraz zamrażarki uderzeniowe.
Czas trwania
Intensywny kurs trwa pięć dni, 40 godzin, od poniedziałku do piątku. 10 godzin przeznaczonych jest na teorie, natomiast 30 godzin na praktykę.
Instruktorzy
Nasi nauczyciele są Mistrzami, Instruktorami z Certyfikatem. Aby zostać
Master Instruktorem Scuola Italiana Pizzaioli trzeba przejść długą ścieżkę szkoleniową, która jest wyzwaniem. Zapewniamy najwyższe standardy zawodowe dla naszych kursantów. Nasz Mistrz Instruktor PFC wziął udział w szkoleniu specjalnym.
Szkolenie dedykowane było dla jego organizacji, której treści i metody nauczania zostały certyfikowane przez zewnętrzną firmę: SGS – Accredia. Wszystko robione jest w celu poprawy bezpieczeństwa wysokiej jakościowo edukacji.
Certyfikat potwierdzający uczestnictwo w kursie
Na koniec kursu odbędzie się praktyczny i teoretyczny test. Szkoła rozpozna
zaangażowanie ucznia i student zakończy szkolenie z „certyfikatem uczestnictwa”. W przypadku, gdy uczeń nie przejdzie testu, będzie mógł ponownie do niego podejść bez konieczności uczestnictwa w kursie.