certificate n° IT 11/0050

Scuola Italiana Pizzaioli Since 1988 we train Pizza Professionals
Menu

Kursy specjalizacyjne

Kursy specjalizacyjne:

 

Cele:

Kursy te dedykowane są dla profesjonalistów, którzy chcą rozwijać techniki wyrabiania pizzy, przygotowywania, doborów składników  i wypiekania specyficznych typów pizzy.

 

Specific contents:

  • Pizza Napoletana

Kurs Pizza Napoletana prowadzi studenta do wyboru najlepszej mąki oraz najlepszych metod wyrabiania, aby uzyskać klasyczna napolitańską pizzę ze wspaniałym „cornicione” (spodem) typowym dla Nepalu.

Oryginalna Pizza Neapolitańska jest produktem S. T. G. (Specialita Tradizionale Garantiata). Oznacza to, że pizza została przygotowana w pełnej zgodności z wytycznymi procedurami  (zarejestrowanymi przez Unie Europejską w 2009 roku), aby uzyskać kwalifikacje „tradycyjnej gwarantowanej specjalności”.

  • Pizza in Pala

Pizza in Pala (pala jest to długa drewniana deska potrzebna do wypiekania pizzy) jest także znana jako „Pizza alla Romana” jest typowym produktem Rzymskich piekarni, cienka i chrupiąca. Ciasto jest bardzo nawodnione, proste, ale z wieloma sekretami, które trzeba mieć na uwadze ponieważ dramatycznie wpływają na jakość, estetykę i smak finalnego produktu.

  • Pizza in Teglia

„Pizza in Tegila”  (pizza pan) jest gruba i delikatna. Dzięki sekretowi, który kryje ta pizza ciasto bardzo dobrze wyrasta na wysokość jednocześnie zachowują lekkość. To idealne połączenie robi różnicę pomiędzy spektakularnym sukcesem a wielką porażką.

  • Acrobatics

Celem kursu jest polepszenie zręczności wyrabiania pizzy i przyspieszenia pracy w pizzerii używając technik akrobatycznych. Częścią wyrabiania ciasta tym sposobem jest fantastyczny pokaz, który fascynuje klientów.

  • Bread in Pizzeria

Kurs ten wyjaśni techniki uzyskiwania lekkiego i smacznego chleba z ciasta do pizzy. Dzięki temu kursowi student nauczy się wykorzystywać pełną przestrzeń pieca.

  •  Sourdough

Zaczynając od tego co nazywamy „la madre” wyjaśnimy sposoby odświeżania, przechowywania oraz tego w jak użyć surowego ciasta w najlepszy sposób.

  • Gluten Free

Na tym kursie nauczymy w jaki sposób organizować pracę i według jakich procedur postępować z osobą uczuloną na gluten tak, aby uzyskać ciasto najbardziej zbliżone do tradycyjnego. Uczymy różnych bezglutenowych miksów i rozwiązań, aby uzyskać jednolite i łatwe do pracy ciasto.

 Czas trwania:

Czas trwania zależy od rodzaju kursu. Dla większości zajmuje jeden dzień od 9:00 do 16:00

Kurs Pizza in Pala  trwa 5 godzin od 9:00 do 16:00.

Kurs Sourdough i Gluten Free zajmuje dwa dni od  9:00 do 15:00 (Gluten Free) i od 9:00 do 18:00 (Sourdough).

Instruktorzy:

Nasi nauczyciele sa Master Instructors z „Training Course Certificate” i są wstanie poprowadzić kursy specjalizacyjne , jednak staramy się, aby kursy prowadzili instruktorzy, którzy są super specjalistami w regionie.

 

Certificate:

Na koniec kursu odbędzie się praktyczny i teoretyczny test. Studenci, którzy zaliczą otrzymają „Certificate of Participation”. W przypadku kiedy student nie zaliczy testu będzie mógł podejść do niego raz jeszcze nie uczestnicząc ponownie w całym kursie.

 

Oferty pracy:

Pizzaiolo, którzy są w stanie wyrabiać różne typy ciasta lub są wyspecjalizowani w jednym typie mają dużą szansę znaleźć dobrą pracę. Odnajdą się w typowych Włoskich Pizzeriach jak również w miejscach, które chciałyby wprowadzić nowe typy pizz.

 

No items found

No items found

MEDIA PARTNER